Vittus: Trump kan hjælpe Grønland på vej mod økonomisk selvstændighed

Ifølge det canadiske medie Nunatsiaq Online udtrykte naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq mandag optimisme i forhold til samarbejdet med USA´s kommende præsident Donald Trump.
13. december 2016 10:49

Det skete i hans tale ved Arctic Circle Forum i Quebec i Canada, hvor han ifølge Nunatsiaq Online udtrykte optimisme i forhold til Trumps regering, som han mente, ville kunne støtte Grønlands ønske om selvstændighed gennem hjælp til en intensivering af olie- og gasudvinding i Grønland.

Læs også Vittus: Danmarks arrogance er altødelæggende

Noget, som vil gøre det muligt at finansiere Grønlands selvstændighed, fremførte Vittus Qujaukitsoq på Arctic Circle Forum-mødet.

- Grønland er på vej mod selvstændighed. Vi er i midten af ​​nationens opbygning, sagde Qujaukitsoq.

Han sagde også, at udenskærsfiskeri lige nu er det vigtigste og mest indbringende erhverv i Grønland.

- Men det er ikke nok til at opretholde et selvstændigt land, hvilket betyder, at Grønland skal også opbygge andre erhverv, såsom ressourceudvinding og turisme, sagde Qujaukitsoq i sin tale.

LÆS OGSÅ De afgørende skridt mod selvstændighed mangler

Qujaukitsoq udtrykte ligeledes støtte til Trumps udnævnelse af USA´s nye udenrigsminister, Rex Tillerson, der kommer fra en direktørstilling i den kontroversielle oliegigant Exxon Mobil. Det skriver Nunatsiaq Online tirsdag.