True North Gems vil undersøge konkursforløb

Den tidligere ejer af rubinminen Aappaluttoq mener, at minen konkurs blev for hurtigt behandlet, og selskabet sætter nu en undersøgelse af forløbet i gang.
Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
19. maj 2017 06:36

Overdragelsen af aktiverne i det konkursramte True North Gems Greenland til LNS Greenland(nu Greenland Ruby) gik for hurtigt, og konkursen skal undersøges, skriver den tidligere ejer af rubinmineprojektet ved Qeqertarsuatsiaat, True North Gems i en meddelelse.

Selskabet oplyser, at det har hyret det danske advokatfirma Skau Reipurth & Partnere til at undersøge forløbet omkring konkursen.

LÆS OGSÅ True North Gems Greenland er gået konkurs

- TGX´s(True North Gems, red.) bestyrelse og ledelse er af den mening, at selskabet og dets aktionærer er blevet uretfærdigt behandlet i en forudindtaget og forhastet juridisk proces, der har resulteret i ødelæggelsen af TGX´s aktionærers værdier, skriver selskabets fungerede direktør Andrew Lee Smith i meddelelsen.

Manglede 100 millioner

True North Gems Greenland gik konkurs i september sidste år, og den canadiske ejer True North Gems mener altså, at kuratorerne var for hurtige til at sælge aktiverne i minen videre.

Advokat Peter Schriver fra Nuna Advokater var udpeget som den ene af to kuratorer, og han tager oplysningen om undersøgelsen med sindsro. Han mener, at konkursen blev håndteret optimalt:

LÆS OGSÅ LNS Greenland overtager rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat

- Den er kørt efter bogen. Det var en enig bestyrelse, der havde konstateret, at der ikke var flere penge, og at selskabet ikke havde mulighed for at skaffe dem i den daværende konstruktion. Derfor erklærede bestyrelsen selskabet konkurs, siger Peter Schriver til KNR.

Peter Schriver har tidligere oplyst, at det drejede sig om cirka 100 millioner kroner, som selskabet manglede for at kunne komme videre med projektet.