True North Gems Greenland er gået konkurs

Selskabet bag rubinminen Aappaluttoq syd for Nuuk, True North Gems Greenland A/S, gik mandag konkurs. Det bekræfter mineselskabet over for KNR.
Foto © : TNG
06. september 2016 09:52

Minen Aappaluttoq ligger ved kysten 160 kilometer syd for Nuuk.

True North Gems Greenland, TNGG, er blandt andet ejet af selvstyrets investeringsselskab, Greenland Venture, der står for syv procent af aktierne. Aktierne købte Greenland Venture i august 2015 for cirka 26 millioner danske kroner.

Ved den lejlighed var direktøren for Greenland Venture ude og lovprise rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat.

- Når vi lægger så mange penge på bordet, er det en strategisk og langsigtet investering, forklarer han. Vi tror på rubinminen og på, at virksomheden bliver en god forretning. Det vil vi gerne være en del af, udtalte direktør Karsten Høy.

Håbet var dengang, at arbejdet med minen Aappaluttoq kunne sikre arbejdspladser.

- Der er meget få nye initiativer i Grønland, der allerede har skabt så mange nye lokale arbejdspladser som etableringen af rubinminen. Vores investering er også med til at sikre dem og skabe endnu flere fremover - både i True North Gems Greenland og hos virksomhedens samarbejdspartnere og leverandører, udtalte Karsten Høy.

Manglede penge

I juli måned i år kunne KNR fortælle, at mange medarbejdere i True North Gems Greenland var blevet fyret, fordi der manglede penge i kassen til at fortsætte anlæg og drift af minen, der ligger ved Qeqertarsuatsiaat. Det fortalte Jens B. Frederiksen fra TNGG.