Tillie Martinussen forlader Demokraterne

Flere medlemmer af Demokraterne har meldt sig ud af partiet. Demokraternes afdeling Sermersooq Vest er nedlagt indtil videre, fordi syv ud af otte bestyrelsesmedlemmer har forladt partiet.
Foto © : KNR
09. december 2017 18:31

I dag har blandt andet tidligere Inatsisartutmedlem og formand for Demokraternes største lokalafdeling Sermersooq Vest, Tillie Martinussen i dag forladt partiet sammen med et andet bestyrelsemedlem, Nivi Frenderup-Strunz.

Ifølge Tillie Martinussen har hun meldt sig ud fordi hun ikke længere kan stå inde for Demokraternes politik og hun mener ikke at baglandet bliver hørt.

- Mit hjerte er rigtig tungt ved udmeldelsen, fordi jeg har været med fra begyndelsen, men jeg kan simpelthen ikke længere støtte den måde som partiet kører på eller den politik, der skifter fra den ene dag til den anden, siger hun.

LÆS OGSÅ Splid i Demokraterne i lys lue

Udmeldelserne har blandt andet betydet, at Demokraternes afdeling Sermersooq Vest har midlertidigt nedlagt sig selv fordi syv ud af otte bestyrelsesmedlemmer har forladt partiet.

Demokraternes formand Randi Vestergaard Evaldsen respekterer medlemmerne har meldt sig ud af partiet, men påpeger samtidig, at Demokraterne samlet oplever en medlemsfremgang.

Derfor mener hun ikke at udmeldelserne er et problem.

LÆS OGSÅ Rosing forlader Demokraterne og smækker med døren

- Lige meget hvilket parti man er, så vil man miste nogen undervejs. Vi er et voksende parti, selvom vi har mistet syv. Vi har gang i de rigtige ting. Vi arbejder for vores land, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Tidligere i år meldte to andre demokrater sig ud af partiet. Først forlod Poul Hansen partiet i maj i protest mod partiets dobbeltmandater.

Og i september valgte Inatsisartutmedlem Michael Rosing at blive løsgænger, fordi han ikke længere kunne stå inde for Demokraternes politik.