Tilfredshed i Royal Greenland med millionoverskud

Takket være højere salgspriser ude i verden kan Royal Greenland leve op til forventningerne om et positivt halvårsresultat på 85 millioner kroner før skat.
09. juni 2015 04:33

Efter skat udgør overskuddet 50 millioner kroner, og det er med til at solidere Royal Greenland. Samtidig bliver gælden holdt i kort snor, skriver selskabet i en pressemeddelelse her til formiddag.

- Det er en fortsættelse af det arbejde, som vi har lavet de seneste tre-fire år, hvor vi på trods af faldende kvoter af rejer har været i stand til at placere de fleste af de produkter, vi selv fisker eller indhandler, hos kunder i de verdensdele, hvor de vil betale mest for dem. Det svarer til vores forventninger, og det er vi ganske godt tilfredse med.

- På en skala fra et til ti, er det vel 8. Vi synes jo altid, at der er en masse ting, som vi godt kunne gøre bedre, men organisationen har håndteret de udfordringer, der har været rigtig udmærket her, siger administrerende direktør Mikael Tinghuus.

Læs også Royal Greenland leverer sit hidtil største overskud

I forhold til sidste år er resultatet en fremgang på 26 millioner kroner og skyldes primært produktionen af rejer og hellefisk. 

Royal Greenland lægger ikke skjul på at det har været udfordrende at kæmpe mod lavere rejekvoter og en vanskelig is situation som i perioder har betydet lukkede fabrikker.

Omvendt har de knappe mængder af rejer har gjort det muligt at hæve priserne i salgsleddet og sikret vækst for fiskerikoncernen.

Royal Greenland forventer et årsresultat, der er lidt højere end for året 2013/2014, hvor selskabet fik et overskud på 199 millioner kroner før skat.