BILLEDER Pink sælskind stjal opmærksomheden under X Factor

X Factor-deltager William fra gruppen VKation vakte opsigt med en sælskindsjakke, som han bar under det første liveshow fredag aften.
22. februar 2017 09:57

- Fin, fin jakke!

Sådan lød rosen fra X-Factor-dommer Thomas Blachman til gruppen VKation ved fredagens liveoptræden.

Gruppens ene halvdel William Vedel Kristensen havde selv valgt jakken, som havde med pink sælskind på kraven og ærmerne.

- Jeg synes, du skal steppe en lille smule op, Victor, lød det fra Blachman med henvisning til den anden del af gruppen, Victor Vedel Kruse, hvis jakke var knap så spektakulær.

Også hans meddommer Remee gav sælskindsjakken en bemærkning med på vejen:

- Da jeg så dig derude, tænkte jeg: Hvad fanden er det for noget tøj, han har fået på? For jeg tænkte, at du havde fået noget for varmt på – ligesom jeg selv. Men det hele gav mening, da I gik i gang med showet. I er blevet stylet fedt – det er superfunky arrangeret – det passede jer rigtig godt at komme ud af det der folknoget, for det bliver meget mere sexet sådan her.

Unik jakke

Jakken er skabt af den danske designstuderende Sandra De Silva. Den er lavet som et særligt one piece, som der kun findes den ene af i verden. Ifølge Sandra De Silva er jakken inspireret af traditionel inuitbeklædning blandet med hiphop-kulturen.

- Jeg synes, sælskind er fantastisk smukt og nemt at arbejde med. I mine designs prøver jeg at skubbe til grænserne for køn og seksualitet og til, hvad mænd kan have på. Om det er pels eller farven pink – og hvorfor ikke begge dele?, siger hun.

Vækker glæde

På Great Greenland vækker det begejstring at se sælskind promoveret på dansk tv i bedste sendetid:

- Det var fantastisk at se De Silvas design i X Factor. Det betyder meget for den generelle opfattelse af sælskind, at det bliver vist frem i et show, der har så høje seertal helt generelt. At designet så ydermere blev fremhævet og rost af dommerne – det kunne ikke være bedre, lyder det fra direktør Ditte Sorknæs, der i øvrigt også har bemærket X Factor-dommer Mette Lindberg iført en sælskindskasket.