Teles bygning klar til tiden

19. januar 2005 16:50

Teles nye tårn i Nuuk centrum er ved at være klar, og holder planerne. Som de første kan Sparbank Vest flytte ind fjortende marts, og derefter følger i løbet af maj måned avisen AG og postkontoret. Det oplyser konsulent på projektet Magnus Agerskov.

Arealmæssigt er det 70 procent af huset, der nu er udlejet eller solgt. Helt praktisk er det udover de allerede nævnte virksomheder, to butikker, en lejlighed, og højst sandsynligt en af kontoretagerne, der er udlejet. Den sidste kontrakt er dog ikke færdiggjort.

Tilbage at udleje står et butiksareal, en kontoretage og ni af bygningens ti lejligheder. Deriblandt en kæmpe penthouse lejlighed øverst oppe, med måske Nuuks flotteste udsigt.

Magnus Agerskov tror der kommer fart over afsætningen nu, hvor dele er afsat og de kan invitere folk indenfor. Det er jo meget centralt beliggende med en formidabel udsigt, siger Agerskov.

De ni lejligheder kan som sagt stadig købes. De koster mellem 2 og 3,4 millioner kroner. Penthousen på 180 kvadratmeter går for 4,6 millioner kroner.

Byggeriet har kostet ca. 127 millioner kroner, og er blevet finansieret gennem et konsortium. Det er Tele selv, der hæfter for hvad der ikke måtte blive solgt eller udlejet. Det var ikke til at få oplyst hvor stor en del af de 127 millioner kroner, Tele hæfter for.