Canada: A Taste of the Arctic igen en succes

Den canadiske inuitorganisation, Inuit Tapiriit Kanatami, afholdt onsdag sin årlige gallaaften i Canadas hovedstad, Ottawa.
18. maj 2017 14:51

Denne arktiske aften er blevet en af de mest eftertragtede gallaaftener i Ottawa. Billetterne var allerede udsolgt for flere måneder siden. Det er en aften, hvor mellem 350-500 af Ottawas politiske og erhvervslivs elite, både inuit og ikke-inuit, mødes for sammen at opleve de arktiske Inuits madspecialiteter og kultur.

Gallaen hedder "A Taste of the Arctic" - en smag på det arktiske - og det er netop hvad den er.

De mange gæster, der havde betalt dyrt for at deltage, prøver meget fantasifulde og opfindsomme delikatesser lavet af sæl, rensdyr, laks, moskusokse og arktiske bær. Noget de ellers ikke kan få og som denne aften er tilberedt på helt nye måder.

Men der er ikke blot smagsprøver på arktisk mad. Der er også “smagsprøver” på moderne arktisk musik, med nye Inuit pop- og rapmusikere, der underholder, kombineret med traditionel strubesang og trommedansere.

Fordi A Taste of the Arctic er blevet til sådan en succes, blev aftenen i år afholdt i det store nationale kunstmuseum i Ottawa, hvor Natan Obed, Inuit Tapiriit Kanatamis præsident, kunne byde de mange gæster velkommen til, hvad der blev en festlig hyldestaften til inuitkulturen.