Tasiilaq mangler domsmænd

Generelt er der stor mangel på domsmænd i hele landet. Ikke mindst Tasiilaq har brug for flere domsmænd.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
01. august 2017 07:51

Tasiilaq-området med knap 3000 indbyggere har i gennemsnit haft 50 domsmandssager årligt de sidste tre år. Der er behov for 25 domsmænd. Langt fra det nuværende tal på blot fire domsmænd.

Måske skyldes det Tasiilaqs størrelse, at folk afholder sig fra jobbet, siger Lars-Christian Sinkbæk, der er sous-chef i Retten i Grønland.

- Det kan måske hænge sammen med, at det er et lille samfund. Der er flere tilfælde hvor alle kender alle og det kan måske være en udfordring så at melde sig som domsmand hvis man skal være med til at dømme nogen som man møder i bybilledet tit og ofte, siger Lars-Christian Sinkbæk til KNR.

Han mener ikke, at fraværet af domsmænd skyldes, at jobbet har et dårligt ry:

- Vores oplevelse er at der er stor respekt om domstolenes arbejde. Vi har ikke oplevet at domsmændene har været udsat for  noget ubehageligt eller noget i samfundet, men vi er helt med på at følelsen kan være ubehagelig. Men der er heldigvis ikke noget at være bange for, forsikrer Lars-Christian Sinkbæk.

På landsplan er der behov for 532 domsmænd, mere end dobbelt så mange som det nuværende antal på 235.

En kampagne skal nu inspirere flere til at melde sig til jobbet.

Hvis du er interesseret i at blive domsmand er fristen for at tilmelde sig den 7. september. Du kan læse mere om jobbet på domstol.gl.