Suka slukker for debat

Der er ingen planer om, at Inatsisartut igen skal debattere kommissoriet for forfatningskommissionen. Det oplyser naalakkersuisoq for selvstændighed i en mail til Sermitsiaq.AG.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
15. maj 2017 14:12

Overfor netmediet slår Suka K. Frederiksen fast, at kommissoriet, som danner grundlaget for forfatningskommissionens arbejde, har været i høring i både lovudvalget og udvalget vedrørende forfatningskommissionen.

Desuden slår hun fast, at da udvalgenes høringssvar er indarbejdet i det endelige kommissorium, er der ingen grund til tage debatten endnu engang i Inatsisartut, skriver Sermitsiaq. 

I torsdags slog udvalget vedrørende forfatningskommissionen ellers fast, at de mente, at Naalakkersuisut havde set bort fra Inatsisartuts opfordringer fra efterårssamlingen om, at forfatningskommissionen kun skal arbejde med én forfatning, som først skal gælde den dag, Grønland bliver selvstændige.

Men nu tyder alt på, at udvalget kan skyde en hvid pil efter ønsket om, at Naalakkersuisut dropper, at forfatningskommissionen skal udarbejde en forfatning i to tempi, da naalakkersuisoq for selvstændighed ifølge Sermitsiaq ikke vil genåbne debatten.  

 

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen får svært ved at levere til tiden

 

 

LÆS OGSÅ Uenighed om forfatningsforslag