FORFATNING Suka K. Frederiksen henter inspiration på Færøerne

Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug Suka K. Frederiksen besøger i denne uge Færøerne. Her skal hun høre om de færøske erfaringer med at bevæge sig mod selvstændighed. Herunder særligt arbejdet med en forfatning for Færøerne.
30. november 2016 08:02

Tirsdag mødtes Naalakkersuisoq med den færøske lagmand Aksel V. Johannesen, der orienterede om status på arbejdet med en ny forfatning for Færøerne. Det forventes, at færingerne skal til folkeafstemning om en ny forfatning i 2017.

Naalakkersuisoq for Selvstændighed Suka K. Frederiksen mener, det er oplagt at udveksle erfaringer med Færøerne:

- Helt konkret kan vi have stor gavn af at kende Færøernes erfaringer med at skrive et udkast til forfatning, nu hvor vi nedsætter en forfatningskommission i Grønland. Det har været et meget frugtbart møde med den færøske lagmand, og jeg ser frem til et fortsat tæt samarbejde på dette område, udtaler Suka K. Frederiksen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Suka: Den danske stat skal tage ansvar

Selvstændighed handler også om selvforsyning, og derfor vil hun også besøge det færøske mejeri MBM.

Færingerne har gode erfaringer med egen produktion af mejeriprodukter, hvilket er interessant for Naalakkersuisut, der arbejder for at fremme Grønlands selvforsyning med landbrugsprodukter.

Der bliver også anledning til at drøfte samarbejdet mellem Færøerne og Grønland på miljø- og klimaområdet. Torsdag mødes Naalakkersuisoq således med den færøske indenrigs- og sundhedsminister Sirið Stenberg.