VIDEO Succesfuld iværksætter håber på Inatsisartut-støtte

Inatsisartut behandler under forårssamlingen et lovforslag, som skal hjælpe iværksættere bedre i gang med deres virksomhed. Et forslag, som får varm opbakning fra en succesfuld iværksætter.
13. april 2016 15:31

Anders Zeeb har været godt i gang med sit firma MUDAHULA, der producerer unikke træmøbler, i flere år. Alligevel er det stadigvæk en udfordring at holde styr på det hele, og rådgivning ville være en stor hjælp.

- Papirarbejde, skat. Jeg manglede lidt rådgivning heroppe.

- Lige fra hvordan laver man en handlingsplan, hvordan kan jeg lave en forretningsplan ordenligt, og den savner jeg lidt, siger han til KNR.

Læs også Per Rosing-Petersen sammenligner grønlandske forhold med apartheid

Kunderne står nærmest i kø til butikken og værkstedet, der ligger i Nuuk. Anders Zeeb arbejder sammen med tømrer Kim O. Petersen for at nå opgaverne, samtidig har han også praktikanter i sin virksomhed.

Lovforslaget vil afsætte beløb til såkaldte inkubator-forløb, hvor iværksættere i op til 24 måneder får kurser og rådgivning i opstartsfasen. Og det, synes Anders Zeeb, er en god ide.

-Jeg tror, det vil være rigtigt, rigtigt godt for mange, fordi der er rigtig, rigtig mange dygtige iværksættere, og mange af dem har rigtig gode ideer. Så det vil være rigtigt godt for alle at få den hjælp og støtte, siger iværksætteren.

Flertallet af medlemmerne i Inatsisartut godkendte forslaget ved førstebehandlingen og det blev sendt videre til Erhvervsudvalget. Partii Naleraq var ene om at kritisere forslaget voldsomt.

Partiet er i princippet enig i formålet med forslaget, men har anke imod, hvem der potentielt kan modtage hjælpen.