Stor katastrofeøvelse i Sisimiut i dag

I dag klokken 15 kommer Sisimiut til at stå på den anden ende, når Politiet i Qeqqa, Hovedstation Sisimiut, sammen med beredskabet og Sundhedscenteret i Sisimiut afholder en større katastrofeøvelse.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
27. april 2016 08:01

I øvelsen indgår cirka 100 figuranter - altså medspillere fra Kalaallit Nunaanni Teknikkimik Ilinniarfik (KTI), der skal foregive at være ofre fra den opdigtede katastrofe.

Øvelsen vil finde sted henholdsvis ved lufthavnen i Sisimiut og på KTI-skolen, hvor en fingeret brand vil indgå i øvelsen.  

- Det er vigtigt, at vi som myndigheder holder vores kompetencer og erfaringer inden for kriseberedskab ved lige, så vi er parate til at kunne håndtere større ulykker og katastrofer på bedst mulig vis, siger Johan Davidsen, regionsleder ved Politiet i Qeqqa.

Politiet og beredskabet vil under øvelsen have fokus på hvordan de koordinerer indsatserne og ikke mindst hvor hurtige de er til at sætte indsatsen i værk, tilføjer han.
 
Myndighederne forventer, at der vil være øget trafik med udrykningskøretøjer mellem øvelsesstederne og Sundhedscenteret i Sisimiut under øvelsen.

Det hele forventes at vare i to til tre timer, fra klokken 15.

Og befolkningen i Sisimiut skal ikke blive bekymrede undervejs, for det er "bare" en øvelse, beroliger Qeqqeta Politi.