Stor bog om en stor kunstner: Anne-Birthe Hove

Torsdag den 8. december udkommer en ny bog om den grønlandske kunstner Anne-Birthe Hove, som døde i 2012. Udgivelsen markeres ved en reception på Nuuk Kunstmuseum torsdag klokken 17.00.
Foto © : Milik Publishing
Skrevet af Simon Uldum -
08. december 2016 07:31

Bogen er blevet til på initiativ fra Anne-Birthe Hoves enkemand, Thomas Stensgaard, og er redigeret af Jørgen Chemnitz, som også har affotograferet de afbildede værker i bogen.

Læs også Værker af Anne-Birthe Hove udstilles i Odense

FAKTA
Anne-Birthe Hove (1951-2012) var en af Grønlands mest betydningsfulde billedkunstnere. Hun var uddannet på Kunstakademiet i København, Grafisk Skole og Kunstpædagogisk Skole og mangeårigt medlem af kunstnersammenslutningen Koloristerne i Danmark. Hun var medstifter af og mangeårig formand for KIMIK og bestyrelsesmedlem i komiteen for oprettelse af et nationalgalleri i Grønland.
I 2012, kort før sin alt for tidlige død, blev hun tildelt Grønlands Selvstyres Kulturpris.

Bogen om Anne-Birthe Hove er et tilbageblik på et kunstnerliv og en stor kunstnerisk produktivitet med bidrag fra mennesker, der stod Anne-Birthe Hove nær, professionelt og personligt. Det skriver forlaget Milik Publishing i en pressemeddelelse.

Bogen er udgivet af forlaget Milik Publishing med støtte fra Grønlands Selvstyre, Kommuneqarfik Sermersooq, Statens Kunstfond, Det Kongelige Grønlandsfond, Bornholms Kunstråd, NunaFonden, 15. Juni Fonden, DGO-Fonden samt Juullip Nipitittagaa.