Støtte vækker glæde i Qaasuitsup Kommunia

I Qaasuitsup Kommunia har man gennem flere år haft en plan om at få et Isfjordscenter til Ilulissat. Nyheden om, at Realdania har valgt at støtte Isfjordscenterprojektet med 75 millioner kroner, vækker derfor stor glæde hos formand for Turismeudvalget i Qaasuitsup Kommunia, Palle Jeremiassen.
Skrevet af Laura Aggernæs
22. januar 2015 05:09
Versionist Jaaku Lyberth

- Langt om længe er det lykkedes at få skaffet pengene til at kunne realisere selve Isfjordscenteret, og jeg håber derfor, at de resterende penge, som er nødvendige for at få projektet realiseret, bliver fremskaffet, siger Palle Jeremiassen med henvisning til, at der fortsat mangler omtrent 10 millioner kroner ud af de 108 millioner kroner, som de samlede anlægsudgifter til Isfjordscenteret indtil videre er anslået til.

 

Penge som det er planen, at en endnu ukendt fond vil støtte projektet med.

 

Læs også Realdania støtter Isfjordscenter med op mod 75 millioner

 

God nyhed for hele landet

Qaasuitsup Kommunia har selv afsat 8 millioner kroner på deres budget til Isfjordscenteret over de kommende fire år, frem til 2018.

 

- Og de resterende 15 millioner kroner, må vi forhandle med Grønlands Selvstyre om, siger Palle Jeremiassen.

 

Men hvis det lykkedes at få finansieret Isfjordscenteret, er det en god nyhed for hele Grønland, understreger han:

 

- Det bliver jo et ankomststed for besøgende udefra, hvor de, når de skal besøge isfjorden, går igennem isfjordscenteret og får information, så de kan begive sig videre ud i landskabet bagefter. Og jeg tror, at det får betydning for hele samfundsøkonomien.

 

Læs også Politikere støtter Isfjordscenterprojekt

 

Skal finde en ekstra million om året

Udover de budgetterede anlægsudgifter får Isfjordscenteret behov for et tilskud på 2 millioner om året til driften af centeret, hvis det bliver en realitet.


Det er en million kroner mere om året, end Qaasuitsup Kommunia har budgetteret med. Og det er derfor noget, som kommunalbestyrelsen skal tage stilling til.

 

Det er desuden planen, at Isfjordscenteret også skal finansiere gennem indtægter fra turister og andre besøgende på stedet.

Læs også Nyt isfjordscenter i Ilulissat