Realdania støtter Isfjordscenter med op mod 75 millioner

Realdania har besluttet sig for at give op mod 75 millioner kroner til et nyt 800 m2 Isfjordscenter, der skal ligge i Ilulissat i området nær den gamle heliport.
Skrevet af Laura Aggernæs
21. januar 2015 13:55
Versionist Jaaku Lyberth

Som KNR skrev i går, er planen om et stort Isfjordscenter i Ilulissat tættere på at blive realiseret end nogensinde før, efter den danske almennyttige fond Realdania har valgt at bevillige penge til isfjordcenterprojektet.

 

Centeret skal blandt andet formidle viden om kulturarv, naturen og den status som verdensnaturarv, Isfjorden i Ilulissat fik tilbage i 2004.

Det fortæller projektchef  i Realdania, Lars Autrup, til KNR i dag.

Læs også Politikere støtter Isfjordscenterprojekt

Realdania har i gennem længere tid gerne ville støtte et projekt i Grønland, og efter grundige overvejelser er valget faldet på Isfjordscenteret.

Det er det blandt andet, fordi fonden ser det som en god mulighed for at støtte op en positiv samfundsudvikling i Grønland gennem turisme, og som en mulighed for at være med til at sætte fokus på den internationale klimadagsorden.

- Vi ser det som et rigtigt godt projekt, hvor vores penge kan bidrage. Ikke bare som midler der kommer ind og er på et bestemt sted, men som midler der er med til at understøtte en god udvikling, fortæller Lars Autrup.

Realdania anslår de samlede anlægsudgifter til omkring 108 millioner kroner, der blandt andet skal dække anlæg, projektudvikling, byggemodning, udstilling og formidling på stedet.

Læs også Et skridt nærmere på et Isfjordscenter

Udover de op mod 75 millioner kroner fra Realdania, der primært skal bruges til selve opførelsen af byggeriet, er det planen, at Qaasuitsup Kommunia og Grønlands Selvstyre afsætter 23 millioner kroner til Isfjordscenteret.

Derudover er det planen, at de resterende omtrent 10 millioner kroner, der blandt andet skal bruges til en udstilling på stedet, skal komme fra en anden fond.

- Vi er i dialog med flere, og vi møder stor interesse for projektet, fortæller Lars Autrup.