Sorlak kritiseres

For uorganiseret. Sådan lyder kritikken af Sorlak’s seminar i Sisimiut i sidste uge.
10. oktober 2007 14:21

Praktikant i ICC Mary Hiratsuka, som kommer fra Alaska, var med til Sorlak-seminaret. Hun synes, man kunne have organisere seminaret bedre.

- Jeg synes, at det er en god idé, at Sorlak lavede seminar for sine medlemmer. Forskellige organisationer fra hele Grønland fik mødt hinanden, og diskuterede mange gode ideer. Men... jeg synes ikke, at seminaret var godt nok organiseret. Man snakker ikke om, hvordan de gode ideer kan blive til realitet, og hvordan man kan viderebearbejde ideerne, siger hun.

Sorlak havde skrevet ti gode ideer for fremtidigt arbejde ned på papiret. Og det blev så diskuteret af Sorlaks medlemmer.

- Men man sagde bare: Yes! Det er gode ideer, lad os skrive det ned. Men der ingen der diskuterede, hvordan det skulle blive til realiteter, fortæller Mary Hiratsuka.

- Det er ellers meget vigtigt, at man snakker om, hvordan gode ideer kan blive til virkelighed. I stedet for bare at skrive ned og snakke, siger Mary Hiratsuka.

Formanden for Siumuts ungdomsafdeling, Benjamin Kielsen, siger, at man har brugt mange penge til seminaret, og at han derfor var skuffet over, at både Sorlaks formand og et bestyrelsesmedlem forlod seminaret før tid.

- Det er altid vigtigt til møder eller seminarer at formænd og bestyrelsesmedlemmer er med til det hele, siger han.

Seminaret kostede omkring 377.000 kr., og der var 35 deltagere fra hele kysten.