Socialfond sikrer SIK-ansatte

Så er der endelig en underskrevet overenskomst for SIK-medlemmerne, som er indgået med Selvstyret. Resultatet gælder for to år og er indgået med en bruttoramme på 4,05 procent.
Skrevet af Jette Andersen
15. januar 2013 16:54

Derudover kan medlemmerne blandt andet se frem til en socialfond der sikrer SIK-ansatte støtte, når deres nærmeste bliver ramt af alvorlig sygdom.

Og der er tilfredshed fra begge sider med overenskomsten.

- Lønstigninger på 4,05 procent over to år. En ny socialfond, der sikrer SIK-ansatte støtte, hvis der skulle opstå alvorlig sygdom i familien. Til gengæld forsvinder julelønnen. Sådan kan den nye overenskomst mellem lønmodtagerorganisationen SIK og Selvstyret opsummeres, og det er tilfredstillende, lyder det fra formand Jess G. Berthelsen.

- Også fordi vi fik lidt mere, efter juleløn. Der hentede vi så noget mere til vores nyoprettede socialfond, som kommer til at betyde meget for det enkelte medlem, siger han.

Og det er specielt socialfonden, der har fået Jess G. Berthelsen til at skrive under på den nye overenskomst.

Det betyder, at den SIK-ansatte er sikret, hvis et nærtstående familiemedlem bliver alvorligt syg. Lige meget om den syge skal behandles i Nuuk eller København, vil det være muligt, at få støtte. Socialfonden betaler nemlig kost, logi og transport.

- Dertil skal det siges, at det der kan dækkes overenskomstmæssigt, selvfølgelig skal dækkes først. Hvis ikke, det kan dækkes overenskomstmæssigt, så træder vores socialfond i kraft, siger Jess G. Berthelsen.

Og lønstigningen på 4,05 procent over to år er ikke bondegård, erkender formanden for SIK, men forskellige tiltag fra naalakkersuisuts side, gør ham fortrøstningsfuld.

- Med hensyn til boligsikring, med hensyn til skat og andre ting, som gør at købekraften bliver forbedret. Det vil vi selfølgelig hænge dem op på om to år, siger Jess G. Berthelsen.

Ifølge ham, er købekraften faldet med 8,4 procent de sidste tre år.

Naalakkersuisoq for Finanser, Maliina Abelsen, er tilfreds med resultatet.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu har et resultat, som vi begge kan tage tilbage til vores bagland. Så håber jeg selvfølgelig at det bliver stemt hjem fra SIK og jeg er rigtig glad for at vi nu har fået et resultat, ikke mindst at det også inkluderer en socialfond, siger Maliina Abelsen.