Skolepatruljeordning suspenderet på grund af farlige bilister

Kangillinnguit skolen i Nuuk har nemlig fra og med i dag stoppet skolepatruljeordningen - med 8. klasse-elever, der ellers hver morgen har hjulpet deres yngre skolekammerater med at komme sikkert i skole.
Foto © : Sermersooq.gl
17. oktober 2014 06:46

Beslutningen sker, fordi mange bilister ikke overholder færdselsreglerne og derfor udgøre en direkte fare for både eleverne i skolepatrulen og for dén lærer, der har vagten under morgentrafikken, skriver skolebestyrelsesformand Bo Albrechtsen.


Ifølge ham har der i løbet af det igangværende skoleår været flere episoder, der har vist, hvor uansvarligt flere bilister kører i området omkring skolen og specielt i fodgængerovergangene.


Der har før været tale om personpåkørsel i et fodgængerfelt og det hele kulminerede i går morges, hvor medlemmerne af skolepatrulen blev ignoreret, og en bil bare kørte ind over fodgængerfeltet til stor fare for skolepatruljen.


Kangillinnguit Skolens ledelse og skolebestyrelsen har derfor vedtaget, at de ikke længere kan tage ansvaret for skolepatruljens sikkerhed og derfor stopper denne hjælp til de yngre elever.


Samtidig opfordres billisterne til at udvise respekt for færdselsreglerne - specielt i områder omkring skole- og daginstitutioner, hvor de  yngste medborgere færdes.