Siumut fornyer samarbejde med Socialdemokratiet

Det danske Socialdemokratiet og Siumut har på Siumuts sommermøde i Qaqortoq fornyet partiernes samarbejdsaftale.
Foto © : Siumut/Miki Jensen
Skrevet af Thomas Munk Veirum
06. juli 2016 13:26

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen har gæstet Siumuts sommermøde i Qaqortoq, og hun har sammen med Siumuts formand Kim Kielsen brugt lejligheden til indgå endnu en aftale om samarbejde mellem de to partier.

- Med den fornyede aftale øger vi blandt andet samarbejdet mellem vores partiers sekretariater. Det er vigtigt for begge vores partier, at vi i fremtiden bliver endnu bedre til at dele viden og samarbejde om at udvikle fælles løsninger, udtaler formand for Siumut, Kim Kielsen, i en pressemeddelelse.

Læs også Siumut holder Summer Summit i Qaqortoq

Kim Kielsen er glad for, at Mette Frederiksen har taget imod Siumuts invitation om at deltage i sommermødet.

- Det lover godt, at Mette vælger at bruge sin ferie på at rejse til Grønland og lære mere om vores del af Rigsfællesskabet, siger Kim Kielsen.

Læs også Mette Frederiksen på rundtur i Grønland

Mette Frederiksen siger, at besøget i Grønland er vigtigt for hendes forståelse af Rigsfællesskabets udfordringer og muligheder:

- Jeg tror grundlæggende på, at vi bedst løser problemer og udnytter muligheder i fællesskab, og derfor er jeg også glad for, at vi nu har underskrevet en fornyet samarbejdsaftale mellem vores to partier, siger Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.