Siumutter: Stop jeres offentlige skænderier

Formanden for Inatsisartut og formanden for Naalakkersuisut bør indstille deres offentlige skænderier og i stedet mødes og tale sammen, mener flere medlemmer af partiet.
Kim Kielsen og Lars-Emil Johansen
Foto © : KNR
21. marts 2017 15:56

Der er kold luft mellem toppolitikerne Lars-Emil Johansen og Kim Kielsen.

- Jeg synes det er trist, at man skændes i pressen, mens man undgår hinanden så vidt muligt, siger Jess Svane, Inatsisartutmedlem fra Siumut.

Formanden for Siumut- og Naalakkersuisut, Kim Kielsen, sagde i fredags til KNR, at han endnu ikke har gjort noget for at løse konflikten: 

- Han skrev til mig gennem pressen, så jeg skrev tilbage gennem pressen. Vi sad sammen i går, og der var ikke nogen melding, om at han ville stå frem om det i pressen.

Balladen er naturlivis blevet bemærket af Siumuts Inatsisartut-medlemmer.

- Det er meget trist, at det er kommet så vidt. De har jo kontor i samme bygning, hvor de sidder overfor hinanden og kan se hinanden gennem en rude. De er jo ansvarlige for to meget vigtige poster, siger Jess Svane.

Han mener, at de to burde snakke sammen, med deltagelse af resten af Siumut-gruppen:

- Det vil vise ærlighed. Det er uærligt, at man bare kommenterer med ryggen til hinanden, siger Svane.

Formand i Siumut-gruppen, Jens Immanuelsen, forventer også, at Siumuts toppolitikere vil mødes og tale direkte til hinanden:

- Det er selvfølgelig meget ærgeligt for befolkningen, men jeg håber, at vi lærer af det, siger Jens Immanuelsen.

Inatsisartut-medlem fra Siumut, Anders Olsen, bekræfter overfor KNR, at Siumut-gruppen de nærmeste dage skal mødes og drøfte sagen nærmere. Han har dog ingen yderligere kommentarer om konflikten mellem Lars-Emil Johansen og Kim Kielsen.