Sisimiut Idrætshal ramt af skimmel

Skimmelsvamp i gulvet tvinger nu Sisimiut Idrætshal til at måtte lukke fra maj måned, når varmen kommer og sneen begynder at smelte.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
07. marts 2016 18:08

Så vil det nemlig være for sundhedsfarligt at opholde sig i hallen.

Det blev oplyst på et informationsmøde i Sisimiut i lørdags. Her kom det frem at det vil koste 12 millioner kroner at renovere bygningen og installationer.

Akut er der brug for omkring tre millioner kroner.

Og det er penge som Sisimiut Idrætshal ikke har. Hallen er en selvejende institution og modtager ikke tilskud fra kommunen.

Umiddelbart er der heller ikke udsigt til at Qeqqata Kommunia kan hjælpe, da kommunens budget ikke rummer midler der er øremærket til at renovere idrætshaller for i 2016.

Men det er et voldsomt slag for en by som Sisimiut at måtte lukke byens idrætshal, forklarer bestyrelsesformand Erik Jensen:

- Den har ret stor betydning for alle, fordi det er en byens samlingssted og det er det nok i hele, andre steder, i alle, andre steder i hele Grønland.

- Fordi idrætshallen jo er et samlingssted, både hvad angår koncerter, cirkusarena, fiskerimesse og sportsgrene, grønlandsmesterskaber og alt mulig forskellige ting, det er i hvert fald vores store samlingssted.

- Ud over, for eksempel i Nuuk har man jo flere idrætshaller som man kan råde over. Men her i andre steder har vi desværre mere eller mindre kun en idrætshal.

- Vi har en minihal her i byen som kunne lappe lidt på nødløsningen, men skolen bruger den jo også til dagligt som, og aftenskolen det samme, så derfor skal vi jo selvfølgeligt have fundet løsning. Hvordan vi kan tackle det her situation.

- Vi har desværre ikke noget plan B, vi har kun et ultimatum til vores lokale politikere at hallen er ramt af skimmel så derfor er vi nødt til at tage den her beslutning om at lukke det, siger bestyrelsesformand for Sisimiut Idrætshal Erik Jensen til KNR.