SIK vil fejre demokratiet

Tirsdag begynder "Qassimiuaarneq2016" - tre dages folkemøde i Nuuk efter nordisk forbillede.
I morgen vil der blive slået telte op i Nuuk, bymidten. Lige nu er forberedelserne i gang. Foto © : KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. juni 2016 13:55

Under navnet Qassimiuaarneq - der på dansk kan oversættes til folkefest eller folkemøde - har SIK taget initiativ til arrangementet i anledning af arbejderbevægelsens 60 års jubilæum. 

Inspireret af nordiske folkemøder kalder SIK Qassimiuaarneq for en historisk begivenhed i Grønland, fordi det er første gang, at der bliver arrangeret et demokrati- og politisk møde af denne kaliber herhjemme.

Og det er ikke da heller ikke småting, der er på dagsordenen. Der skal både drøftes fisk, råstofindustri, turisme, sikkerhed og beredskab, infrastruktur for blot at nævne nogle emner. Samtidig vil der hver dag være kulturelle oplevelser i form af film og musik. 

Læs også Grønlandsk "folkemøde" til sommer

Selv om arrangementet er i Nuuk, forsikrer SIK på folkemødets hjemmeside, at det bliver et arrangement med aktører og deltagere fra hele landet, og udlandet. I alt deltager 30 organisationer, som er med til betale for at få folk fløjet til Nuuk fra 25 steder i Grønland og seks andre lande.

Arrangementet er sponsoreret af en lang række virksomheder og organisationer, heriblandt Air Greenland, Royal Greenland, Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd samt mediehuset Sermitsiaq.ag. 

Og Selvstyret er også blandt sponsorerne, fordi folkemødet bliver live-streamet gennem et sponsorat fra Digitaliseringsstyrelsen. 

Følg med i Qassimiuaarneq2016 livestreaming i alle tre dage her. 

Desuden transmitterer KNR Radio direkte fra åbningen tirsdag formiddag samt hoveddebatterne om eftermiddagen alle tre dage.

Folkemødet åbnes på Nuuk Playground klokken 10 tirsdag morgen med en tale af Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup og derefter byder SIK-formand Jess G. Berthelsen velkommen. 

Programmet for folkemødet kan ses på hjemmesiden qassimiuaarneq.gl.