Grønlandsk "folkemøde" til sommer

Lønmodtagerorganisationen SIK introducerer nu en helt ny form for arrangement her i landet.
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat Tusagassiiviat
Skrevet af Karsten Sommer
13. maj 2016 05:41

Arbejderbevægelsens 60 års-jubilæum den 1.juli skal nemlig fejres ved et Folkemøde - Qassimiuaarneq - der løber af stablen i Nuuk den 28., 29. og 30. juni.

Inspirationen er blandt andet hentet fra Folkemødet på Bornholm og andre lignende arrangementer i de nordiske lande,  hvor man de seneste år har samlet brede folkemasser til debat om vigtige samfundsforhold.

- Vi tror på det er helt grundlæggende for mennesker at mødes, og at livet på mange måder handler om at skabe noget sammen med dem vi møder, siger SIK´s formand Jess G. Berthelsen i anledning af Folkemødet til sommer.

-  Vi vil styrke det grønlandske fællesskab ved at skabe et arrangement, hvor alle kan mødes, fordi vi tror på at dialog og debat er en forudsætning for at styrke vores fælles fremtid, understreger fagforeningsformanden.

For at det ikke skal blive et rent Nuuk-arrangement, flyver SIK hele sit repræsentantskab til Nuuk fra 25 byer og bygder i Grønland, og inviterer ligeledes fagforeningsrepræsentanter fra hele Norden til Folkemødet, der kulminerer med fagbevægelsens 60-års jubilæumsfestligheder den 1.juli.

Arrangementet vil foregå i området foran Inussivik-Hallen i Nuuk, og der er fri adgang for alle.