Sexdømt ISS-vagt tabte ankesag

I Grønlands Landsret har en 47-årig mand i dag fået stadfæstet sin dom fra Sermersooq Kredsret i februar, hvor han blev dømt for i starten af 2016 i seks tilfælde at have plejet samleje med en dengang 13-årig pige.
Skrevet af Karsten Sommer
15. september 2017 16:16

Dagens dom blev dog ændret på et enkelt punkt, idet dommen i februar lød på forvaring på ubestemt tid i Danmark. Den foranstaltning blev i dag ændret til forvaring på ubestemt tid i Grønland, i stedet for i Danmark.

Manden blev til gengæld frikendt for at have betalt pigen for samleje, ligesom han blev frifundet for samme forhold i kredsretten tidligere i år.

LÆS OGSÅ ISS ansatte sexforbryder som vagt - og så gjorde han det igen

KNR har tidligere omtalt sagen, hvor den dømte - på trods af en tidligere pædofilidom fra 2011 - blev ansat i virksomheden ISS Grønland i slutningen af 2015. ISS sendte manden ud som vagt i Pisiffik, hvor han mødte den 13-årige pige og havde samleje med hende på supermarkedets toilet.

Efterfølgende havde han over en tre måneder lang periode flere gange samleje med pigen på trods af, at hendes udseende bar tydeligt præg af hendes alder, fastslog retten.

Det var moderen der den 12.marts 2016 anmeldte manden til politiet, hvorefter han blev anholdt, og han har siden da været tilbageholdt.

Senioranklager Tobias Berg udtaler i fortbindelse med dagens dom, at han er tilfreds med at retten igen har fundet manden skyldig.

- Der er tale om en alvorlig seksualforbrydelse, som samfundet hverken kan eller skal acceptere, udtaler han i dag.

ISS har overfor KNRs beklaget, at man ansatte manden på trods af, at han havde en plettet straffeattest.