Selvmordsbombe udløst ved politiaktion i Paris

Det franske politi har anholdt fem personer i St. Denis i Paris under en omfattende politiaktion i nat og her til morgen.
Foto © : Actu Secours/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé, Ritzau
18. november 2015 06:57

Det oplyser den franske statsanklager til flere franske medier, blandt andet til BFM TV.

Samtidig bekræfter statsanklageren, at en kvinde er dræbt, da hun aktiverede sin bombevest, da politiet trængte ind i den lejlighed, hvor de fire personer havde forskanset sig.

I lejligheden har politiet anholdt tre mænd. Mændenes identitet er endnu ikke bekræftet. Endnu to personer, en kvinde og en mand, er blevet anholdt i nærheden af lejligheden.

Læs også Sidste nyt om #Paris

Aktionen, der udfolder sig i Paris-bydelen St. Denis, er et led i jagten på Abdelhamid Abaaoud, der menes at være manden, der planlagde de blodige angreb i den franske hovedstad fredag aften.

Han skulle have haft barrikaderet sig i lejligheden sammen med mindst to andre, rapporterer flere medier i Paris. Heriblandt den 26-årige Salah Abdeslam, som formodes at være en af gerningsmændene bag angrebene i Paris.

Paris-forstaden St. Denis er hjemsted for det franske nationalstadion Stade de France, der blev angrebet fredag aften.

Beboerne er blevet evakueret, og skolerne er lukkede. Derudover standser metroen ikke, og kvarteret er rømmet for civile. Det kan man se på St. Denis' officielle Twitter-konto.

Aktionen sker efter fredagens terrorangreb, hvor 129 personer blev fredag dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris.