Buschauffør lettet over Segboard forbud

Buschauffør er glad for, at det er blevet præciseret at Segboard-kørsel på offentlige veje er ulovligt.
Buschauffør om Segboards: - Jeg er enig i at der ikke må køres Segboards påoffntlige veje.
Skrevet af Mads Pedersen
06. juni 2016 13:03

Segboards er ulovlige på offentlige veje. Det blev præciseret af politiet i sidste uge.
Siden da har der været forskellige reaktioner på sociale medier og på KNR’s kommentarfelt under artiklen, Slut med at køre på segboards på offentlig vej.

Nogle er forbavset over loven, mens andre er lettede og glade.

Kan have fatal konsekvens

Buschauffør Daniel Lynge Christophersen ser til dagligt, at børn og unge kører Segboards på offentlige veje. Og for nyligt kunne det være gået helt galt.

- Til dagligt kan fodgængere finde på at krydse vejen uden at tage hensyn bilisterne. Derfor er jeg altid opmærksom på, hvad der foregår i trafikken.

- Men jeg er ekstra opmærksom, når der er nogen, der kører på Segboard ved siden af vejen. De er hurtigere end fodgængere, og det er ikke til at vide, om de kan finde på at dreje lige pludselig mod vejen.

- Fornyligt var jeg ved at køre en dreng på Segboard over, da han pludselig krydsede vejen uden at kigge. Han var to-tre meter fra at blive kørt over, fortæller Daniel Lynge Christophersen om sin oplevelse til KNR.

Heldigvis slap begge med skrækken, men det kunne havde haft en fatal konsekvens.

Buschaufføren er derfor glad for, at det er blevet understreget, at Segboards er ulovlige på offentlige veje.

- Jeg er enig i at der ikke må køres Segboard på offentlige veje, siger Daniel Lynge Christophersen.  

Segboardere er ofte børn og unge

Senioranklager ved Grønlands Politi understreger, at loven beskytter føreren af Segboard og andre i trafikken.

- Én ting er, at loven foreskriver, at segboard er ulovlig på offentlig vej. Det er dog også væsentligt at slå fast, at loven faktisk har til hensigt både at beskytte andre i trafikken mod segboard – ligesom det skal beskytte føreren af et segboard eller en segway, som ofte er børn og unge.

- Hvis for eksempel en svingende eller bakkende bil forveksler segboard-føreren med en fodgænger, der pludselig har bevæget sig meget hurtigere end forventet, så kan det få fatale følger, understreger Liselotte Bøhm i en pressemeddelelse.