Søren Lennert Mortensen ny formand for Air Greenland

Da formand for bestyrelsen Jens Wittrup Willumsen i dag fremlagde sin beretning om årets gang i Air Greenland, blev det hans sidste som formand for selskabet - ny formand blev Søren Lennert Mortensen.
Ejendomsmægler og tidligere direktør i KNR Søren Lennert Mortensen bliver ny bestyrelsesformand i Air Greenland. Bodil Marie Damgaard er også nyt selvstyreudpeget medlem i Air Greenlands bestyrelse. Foto © : KNR
25. april 2016 18:37

Naalakkersuisut udskiftede i dag de to selvstyreudpegede medlemmer i Air Greenlands ni mand store bestyrelse.

Dermed udtræder Julia Pars og Jens Wittrup Willumsen og ind kommer Søren Lennert Mortensen og Bodil Marie Damgaard.

Sidst nævnte er HR-chef i Nukissiorfiit og tidligere ansat i Air Greenlands HR-afdeling. Søren Lennert Mortensen er tidligere direktør i KNR og nuværende ejendomsmægler i LM ejendomme.

Søren Lennert Mortensen bliver ny formand i selskabet.

Læs også Ny formand i Air Greenlands bestyrelse

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, begrunder udskiftningen med, at bestyrelsesformanden havde siddet posten i fem år.

- Den ene har siddet i bestyrelsen i 9 år og den anden i 5 år, og vi mener, det er lejligheden til at få dem skifte ud, siger Kim Kielsen.

Den afgående bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen fremviste ifølge Kim Kielsen gode resultater, og han har en karriere i luftfartsselskabet SAS bag sig, men Kim Kielsen vil ikke gå i detaljer om, hvorfor Naalakkersuisut vælger at udskifte Jens Wittrup Willumsen med Søren Lennert Mortensen.

- Vi er i besiddelse af forskellige muligheder og forskelige kompetencer. Derfor har vi besluttet i Naalakkrsuisut, at det er de mennesker, vi ville vælge, siger Kim Kielsen til KNR.

Naalakkersuisut kan se frem til en kapitalindsprøjtning til landskassen af de større efter generealforsamlingen, hvor bestyrelsens indstilling om en udlodning af udbytte på 274 millioner kroner blev vedtaget. Det betyder, at Selvstyret vil få udbetalt cirka 102 millioner kroner for sin ejerandel på 37,5 procent af aktierne.

Grunden til den store udlodning skete ifølge den afgående bestyrelsesformand på grund af at selskabet er "overkapitaliseret".