Royal Greenland holder borgermøde i Qasigiannguit

Fiskerikoncernen vil nu i dialog med borgerne i Qasigiannguit, efter den seneste tids debat om manglende arbejdskraft på byens fiskefabrik, der blandt andet har ført til at fabrikken har måttet kassere 2,5 tons hellefisk.
Foto © : EMJ
Skrevet af Simon Uldum -
18. august 2015 07:46

Borgermødet sker den 26. august, og er kommet i stand i et samarbejde mellem RG's HR-afdeling, den lokale fiskefabrik, fagforbundet SIK samt Qaasuitsup Kommuneas social-og arbejdsmarkedsforvaltning.

Royal Greenland forventer konkrete løsningsforslag på problemerne på fiskefabrikken.

LÆS OGSÅ Tillidsrepræsentanten fra Qasigiannguit kræver undersøgelse

 

Fabrikken er vigtig for byen
- Vi afholder borgermøde i Qasigiannguit fordi vi vil i dialog med befolkningen og snakke med befolkningen om, hvor vigtig fabrikken i Qasigiannguit er for byen og omvendt.

- Problemet med, at få folk i arbejde og manglen på arbejdskraft på fabrikken skal løses, fordi det er nødvendigt, at få flere i arbejde samt have stabile medarbejdere, hvis fabrikken skal vedblive med at eksistere som indhandlings-og produktionsfabrik, udtaler HR-konsulent i RG, Svend Larsen, til fiskerikoncernens hjemmeside.

LÆS OGSÅ Royal Greenland i Qasigiannguit mangler arbejdskraft

LÆS OGSÅ Qasigiannguit: Mangel på arbejdskraft og masser af ledige

 

Vil promovere Royal Greenland Academy
Samtidig med borgermødet ønsker RG at vise, hvor attraktivt det er at arbejde i koncernen. Medarbejdere har nemlig mulighed for at videreuddanne og dygtiggøre sig gennem kurser gennem Royal Greenland Academy.

- Vi vil gerne vise, hvor attraktivt det er at arbejde i Royal Greenlands fabrik. Derfor vil vi også gerne fortælle at, hvis man arbejder godt og er stabil, kan man få en god løn og muligheder for at blive opgraderet gradvist via kurser vi afholder for vore medarbejdere, siger Svend Larsen.