Royal Greenland fik rekordresultat på 404 millioner kroner

Selskabet forventer dog et mindre overskud i år på grund af coronakrisen. Overskuddet bliver "negativt påvirket i meget betydeligt omfang", oplyser Royal Greenland.
Resultatet er godt hjulpet på vej med salget af de to trawlere Sisimiut og Qaqqatsiaq, som indbragte 141 millioner kroner i kassen. Arkivfoto af Qaqqatsiaq. Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Christine Hyldal
29. april 2020 13:18

Royal Greenland kom ud af 2019 med et rekordresultat på 404 millioner kroner før skat, hvilket er det bedste resultat i selskabets historie.

Resultatet er godt hjulpet på vej med salget af de to trawlere Sisimiut og Qaqqatsiaq, som indbragte 141 millioner kroner i kassen, fortæller det selvstyreejede selskab i en pressemeddelelse.

Ifølge Royal Greenland selv har selskabet succes med en strategi om at være verdens førende leverandør af vildtfanget nordatlantiske koldtvandsrejer, hellefisk og snekrabber.

- Strategien har nu for sjette år i træk vist sig at være bæredygtig, siger Royal Greenland.

LÆS OGSÅ Coronavirus holder Royal Greenland-medarbejdere i Kina

Omsætningen er vokset med tre procent, oplyser selskabet.

Økonomien har dog været noget udfordret i anden halvdel af 2019 på grund af udviklingen i priserne på kogte og pillede rejer. De udgør i dag 77 procent af omsætningen mod kun 41 procent for seks år siden.

Koncernen Royal Greenland fortæller også, at A&L Seafoods, som er et nyt selskab i koncernen fra Novo Scotia, har indgået et økonomisk samarbejde - et såkaldt joint venture - med et selskab i Chile.

Koncernen har købt 50 procent af det chilenske selskab International Seafood, som hovedsagligt fanger krabber.

Corona sætter sit præg

Royal Greenland forventer dog et mindre overskud i år på grund af coronakrisen.

- Resultatet for 2020 forventes negativt påvirket i meget betydeligt omfang, skriver selskabet i pressemeddelelsen. 

Hvordan krisen kommer til at påvirke årets omsætning, er der naturligvis ingen, der ved endnu.

- Det påvirkes af mange faktorer, herunder ikke mindst Covid-19 epidemiens varighed, og er behæftet med ualmindelig stor usikkerhed, oplyser Royal Greenland.

- Forventningerne til 2020 er dog stadig en positiv udvikling for fiskeriet og salg af produkter, men Covid-19 betyder en væsentlig salgsmæssig global udfordring.