Rekordår for Hotel Arctic

Hotel Arctic i Ilulissat fik sidste år det største antal overnattende nogensinde.
07. marts 2014 03:11

Hotellet har nemlig haft mere end 10.000 overnattende turister i 2013. Der er tale om en fremgang - målt alene i overnatningsdøgn - på hele 36 procent over to år med udgangspunkt i 2011.

På Hotel Arctics netop afholdte generalforsamling kunne selskabets administrerende direktør fremlægge meget opmuntrende tal vedrørende væksten i antal turistovernatninger på hotellet.

- Der kommer stigende antal turister. Det er vokset dramatisk på bare 2 år. Det er det største antal nogensinde, siger administrerende direktør i Hotel Arctic Erik Bjerregaard.

Hotel Arctic fejrer til september 30 års jubilæum. Erik Bjerregaard tillægger fremgang det stigende antal udenlandske turister i Ilulissat.

- Vi har set mange nye nationaliteter her i byen i det senere år. Bemærkelsesværdigt kommer der mange fra Asien, ikke alene fra Kina, men også fra Japan, Indonesien og Thailand. Japanerne har jo haft øje for Grønland i mange år, siger en tilfreds hoteldirektør.

Det er især nordlyset, der lokker de asiatiske turister til. 

Kombinations-turismen mellem Island og Ilulissat og Air Greenlands og større sædekapacitet mellem Kangerlussuaq og Kastrup har også spillet en vigtig rolle:

- Det tager jo blot 3 ½ timer, så er man i et fremmed land og en anden kultur til forskel fra Island. Og det frister mange at kombinere oplevelsen med Island med vores dejlige destination her i Ilulissat, siger Erik Bjerregaard.

Hotel Arctic, der ejes af Air Greenland, har i dag 85 hotelværelse og 5 igloer:

- Den her destination får overvejende mange gode anmeldelser. Byen er gearet til at tage imod turister. Vi har et godt samarbejde - ikke alene hotellerne imellem, men også med kontorerne i byen, der sælger oplevelser til turisterne. Og derfor rejser gæsterne herfra med gode indtryk, hvor tingene har klappet, mens de har været her, siger Erik Bjerregaard.

Hotel Arctics endelige årsresultat bliver først offentliggjort, når Air Greenland koncernen har fremlagt sit regnskab i midten af marts måned.