RAL indgår nyt samarbejde

Royal Arctic Line ønsker at bygge nye skibe sammen med islandsk selskab.
Foto © : Henningsen Elena
18. maj 2016 17:31

Royal Arctic Line har underskrevet en hensigtserklæring om at tilslutte Grønland til det islandske shippingselskab Eimskips internationale sejllads. Det meddeler Royal Arctic Line i en pressemeddelelse.

De to selskaber vil sammen investere i nye skibe, der bliver designet og bygget til arktiske forhold. Bygningen af skibene forventes at tage to til tre år, og skibenes funktion bliver at binde transportsystemer i Grønland og Island sammen med Skandinavien, Europa og Nordamerika.

Direktør for Royal Arctic Line udtaler følgende til pressemeddelelsen

- Dette er et vigtig skridt, der forbinder Grønland med de globale markeder. Det skaber muligheder for vore eksportkunder, og tillader oparbejdning af varer i Grønland inden de bliver sendt direkte til destinationer over hele verden på en mere effektiv måde. Kunder kan også vælge at importere direkte fra nye markedsområder i stedet for via Danmark, udtaler administrerende direktør Verner Hammeken.

En endelig aftale mellem de to selskaber skal godkendes af ejerne, samt Islands og EU's konkurrencemyndigheder, fremgår det af pressemeddelelsen.

Eimskip har været agent for Royal Arctic Line siden 1993. Selskabet har kontorer i 19 lande og cirka 1580 ansatte. Eimskips datterselskab, TVG Zimsen, fungerer som speditør for luftfragt og lastbilstransport for Royal Arctic Line i Europa.