Qaqqat Alanngui får en ny afslutning

Den grønlandske film Qaqqat Alanngui udkommer snart på dvd og blu-ray. Der vil være ekstra bonus materialer på udgivelserne, og en alternativ slutning på filmen.
Skrevet af Pipaluk Høegh
02. november 2012 04:52

Fredag den 16. november udkommer den succesfulde grønlandske film Qaqqat Alanngui i grønlandske butikker. Interesserede kan vælge at købe spillefilmen på enten blu-ray eller dvd. Næsten alle dvd forhandlere i Grønland vil sælge filmen, oplyser producenterne bag filmen, Tumit Production.

Der er 1 times bonus materialer på selve blu-ray udgivelsen, mens der vil være 20 minutters bonus-materialer på selve dvd udgivelsen. Bonus materialerne vil være på grønlandsk, uden undertekster. Der vil på blu-ray udgivelsen også være en alternativ slutning på filmen.  

- Dengang da vi lavede historien til manuskriptet, så var der ellers en anden slutning. Men mens vi var i gang med at filme, så fik vi ideen til en anden slutning. Vi filmede begge slutninger for en sikkerheds skyld, siger instruktør af Qaqqat Alanngui, Malik Kleist.

Udgivelsen på dvd’en og blu-ray’en  vil have ekstra materialer, som f.eks. tilblivelsen af filmen, og hvor skuespillerne fortæller om deres oplevelser under filmindspilningerne.  Instruktøren Malik Kleist vil også fortælle om tilblivelsen af Qaqqat Alanngui.

Grunden til, at der vil være flere bonus materialer på selve blu-ray udgivelsen er, at  der kan lagres mere data ind i en blu-ray disc, end i en dvd udgivelse.

Tumit Production vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvor mange dvd’er og blu-ray’s de vil få trykt.

-Men vi regner med, at alle kan kunne få et eksemplar, eller så får vi trykt nogle flere eksemplarer, siger Malik Kleist.

Der vil være mulighed for at vælge danske og engelske undertekster når man skal se filmen.