Protestgruppe stadig utilfreds med servicekontrakter

Protestgruppen i Sydgrønland er stadigvæk utilfredse over servicekontrakterne på transportområdet, efter Naalakkersuisoq for Infrastruktur har svaret på kritikken og Inatsisartut har afsat ekstra penge til forbedringer.
Foto © : Branding Greenland
05. december 2016 09:54

Servicekontrakterne har været udsat for omfattende kritik, både fra Jørgen Wæver Johansen og protestgruppen i Sydgrønland.

1. december udsendte Martha Lund Olsen et åbent brev med svar på kritikken. Og hun skriver blandet andet, at kontrakterne ikke vil blive annulleret og at det er uansvarligt af kommunen, at kræve det, uden at forholde sig til de konsekvenser, det ville have for hele samfundet.

Men det har ikke ændret tonen hos protestgruppen. De holder nemlig fast ved, at der stadig mangler forbedringer i forhold til de nuværende kontrakter. De ønsker sig nemlig mere helikoptertransport, siger en af stifterne, Monica Dorph.

- Nu er der to helikoptere hele året, men fra marts vil der kun være en helikopter, siger hun.

De nye servicekontrakter bygger på et tostrenget system, med både luftfart og sejlads.
Så helikoptertransporten suppleres med skibstransport, men det er ikke en forbedring ifølge Monica Dorph.

- Nej, det synes jeg ikke. For det er jo ikke alle der vil sejle og der har jo været to helikoptere hele året, men nu er der kun en, siger hun.

Om protestgruppen vil fortsætte deres demonstrationer er stadig uklart, men vil inden for den nærmeste fremtid igen holde møde om de kommende servicekontrakter.