Prøvesalg af Fiskenæs-rubiner til jul

I "Aasaanerani Nalaatavut" i aften:
10. august 2006 14:10

Candiske True North Gems, der står for undersøgelsen af rubinforekomster i Aappaluttoq og Kigutilik ved Qeqertarsuatsiaat, regner med at de første prøver kan komme på verdensmarkedet ved juletid.

Geologen, der står for undersøgelsen, er sikker på at rubinforekomsterne ved Qeqertarsuatsiaat kan måle sig med bedste rubiner i verden. Hvis udvindingen påbegyndes, så kan udvindingen vare i flere generationer.

- Udvinding af rubiner kan begynde fra 2009 og man vil i de næste to år undersøge om udvindingen kan betale sig, siger William Rohtert, som er geolog hos True North Gems.

Han har rejst rundt i verden som geolog i 33 år, og han vurderer rubinen fra Aappaluttoq og Kigutilik som en god kvalitet og han er sikker på at forekomsterne kan være en god indtægtskilde for Grønland i mange år.

- Hvis Råstofdirektoratet kan godkende vore ansøgninger om efterforskning og undersøgelse af afsætningsmuligheder, kan vi sælge prøver i Nuuk og i København til jul, siger William Rohtert i aftenens udgave af "Aasaanerani Nalaatavut".

Annette Jørgensen fra Råstofdirektoratet siger, at de endnu ikke har modtaget ansøgning om undersøgelse af afsætningsmuligheder.