BILLEDER Planer om årlige Aasivik-stævner

De nye bestyrelsesmedlemmer er allerede udpeget, og de skal arbejde for at genoplive sommerstævnet, ved at oprette en Aasivik fond.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
21. juli 2016 07:47

Op mod 2000 mennesker kom forbi Aasivik 2016 ved Narsaq, oplyser Aasivik komitéen. Desuden arbejder man for at sommermødet skal afholdes hvert år, fortæller formanden.

- Ånden fra de gamle Aasivik-stævner er nu tilbage, og jeg håber at det bliver afholdt de næste mange år, siger formand for komitéen Ivalo Motzfeldt.

Efter fire års fravær kom Aasivik tilbage i år, denne gang i Narsaq i Sydgrønland, hvor op mod 2000 glade folk mødte op og 72 telte blev rejst op i løbet af de 10 dage, stævnet varede.

Læs også Regnen drypper over åbningen af Aasivik

Folket i Arktis - Arctic People - var dette års tema, og det gav gode diskussioner under stævnet, fortæller formanden:

- Det var tydeligt at temaet skabte liv i debatten, og folk kom med deres synspunkter. Der var mange gode diskussioner, også i teltene.

Læs også Aasivik åbnet i fantastisk vejr

De nye bestyrelsesmedlemmer er allerede udpeget, og de skal arbejde for at genoplive sommerstævnet, ved at oprette en Aasivik fond.

Indtil videre har bestyrelsen besluttet, at det næste stævne bliver afholdt i Sydgrønlands største by, Qaqortoq.

Læs også Aasivik skal være et trygt sted

- De skal videre med arbejdet for at oprette foreninger langs kysten, der skal stå for indsamling af sponsorer til Aasivik,
fortæller formand for komitéen Ivalo Motzfeldt.

Aasivik 2016 er sponseret med 132.000 kroner. Bag de mange sponsorer er blandt andet Tips & Lotto og NunaFonden. Stævnet blev afholdt fra den. 7.- til d. 17. juli.