Permanent Forum mødes for 16. gang

Den 16. session af FNs Permanente Forum for Oprindelige Folks Anliggender begyndte mandag i New York. Mødet samler oprindelige folk fra hele verden, og i år er der omkring 2.000 med.
Foto © : Marianne Stenbæk/KNR
26. april 2017 06:53

Formålet med det Permanente Forum er at have en vedvarende forum hvor oprindelige folks anliggende kan debatteres. Herfra går anbefalingerne videre til FNs øvrige organisationer og til generalforsamling.

I år fejrer man 10 års jubilæet for vedtagelsen af FNs Erklæring om Oprindelige Folks Rettigheder. Mariam Wallet Aboubakrine, en kvindelig læge fra Mali i Afrika blev valgt som formand for mødet.

I hendes tale efter valget understregede hun vigtigheden af at verdens lande implementere FN Erklæringen om Oprindelige Folks Rettigheder.

- Det er vigtigt at deres rettigheder bliver fuldt anerkendt, sagde hun.

Henriette Rasmussen mindet

I forbindelse med åbningen af sessionen mindedes man nyligt afdøde forkæmpere for oprindelige folks rettigheder.

Heriblandt Henriette Rasmussen, og man nævnte blandt andet hendes forslag under Verdenskongressen om menneskerettigheder i 1992 der førte til oprettelsen af det Permanente Forum ti år senere.

Også Henriettes Rasmussens kamp for kvinder og børns rettigheder under hendes ansættelse i FN-organisationen ILO, i Geneve, blev fremhævet.