Peqatigiiffik Qajaq Aasiaat starter igen

Efter en tid i mølposen starter man nu igen kajakklubben i Aasiaat op, og efter et møde, hvor bestyrelsen blev konstitueret, holde klubben generalforsamling i GU Aasiaat tirsdag d. 12. juni.
Skrevet af Peter Troelsen
24. maj 2012 08:37

Tidligere har det været et ufravigeligt krav, at man var i besiddelse af en grønlandsk kajak, hvis man skulle kunne være medlem af Peqatigiiffik Qajaq Aasiaat, men den nye bestyrelse vil som noget af det første arbejde på en ændring af dette.

-Vi mener, at man godt kan være aktivt medlem uden, og  at vi kan tiltrække flere medlemmer, hvis vi giver mulighed for at andre kajaktyper kan bruges internt i byen. Vores formål er at give folk mulighed for at dyrke kajak i vores område, fortæller den konstituerede formand Adam Hansen.

Ud over formanden består bestyrelsen af Tom Koch Svennesen, der er kasserer og de to menige bestyrelsesmedlemmer José D. Ruiz-Martinez og Miki Hansen. De har sat sig for at få liv i foreningen igen til gavn og glæde for borgerne i Aasiaat.

 

-Vores primære mål med foreningen er at give folk mulighed for at træne kajak med vendinger og arbejde med at udbrede kajakroningen for både begyndere og for viderekomne. Desuden vil vi arbejde for at få renoveret klubhuset indvendigt og få ryddet op og stillet et kajakstativ op. Hvis folk har andre gode ideer, er de meget velkomne til at tage dem op på generalforsamlingen, fastslår Adam Hansen, der ser frem til igen at få live i en forening, der praktiserer en gammel grønlandsk sport.