Over 200 er dræbt ved bombeangreb i Somalia

231 blev dræbt ved bombeangreb i Somalia, og mange blev såret, oplyser politiet i Mogadishu til dpa.
Foto © : Enough/Laura Heaton/flickr/All creative commons
Skrevet af Ritzau
15. oktober 2017 15:19
Versionist Ivik Kristiansen

Antallet af dræbte fra to bombeangreb lørdag i Mogadishu i Somalia er steget til mindst 231 og over 200 er såret, oplyser politiet i landet.

Det er dermed det dødeligste angreb i landet, siden en militant islamistisk bevægelse indledte et oprør i 2007.

Politiet siger, at en lastbilbombe eksploderede lørdag uden for et hotel ved et stort trafikknudepunkt, hvor der ligger mange regeringsbygninger. Bygninger blev totalt ødelagt, og to biler brændte.

To timer senere eksploderede endnu en bombe i Medina-distriktet.

Børn i Mogadishu og andre civile hjalp søndag sikkerhedsstyrkerne med at bære de mange forbrændte og ukendelige dødsofre væk.

Ahmed Hassan, der var vidne til den første eksplosion, siger, at ødelæggelserne var frygtelige.

- Døde mennesker lå rundt omkring. Jeg har aldrig set så frygteligt et angreb. Det er som et jordskælv, når man ser på de ødelæggelser, bomben har forårsaget, siger han.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at bygninger flere hundrede meter væk fra eksplosionen blev beskadiget. Vinduer er blæst ud, ruder er smadret.

Eksplosionen fra lastbilen syntes rettet mod Safari-hotellet, der er populært blandt somaliere på besøg fra udlandet, regeringsansatte og pressefolk.

Ingen har påtaget sig skylden for angrebet, men den somalistiske regering henviser til den ekstremistiske gruppe al-Shabaab, som har optrappet angreb på militærbaser i det sydlige og centrale Somalia.

Bombeangrebene skete, få dage efter at USA's Afrika Kommando var i Mogadishu for at mødes med den somaliske ledelse.

/ritzau/Reuters