Omfattende regnskabsrod i Qaasuitsup

Forvaltningen i Qaasuitsup Kommunia handler med kommunepengene uden grundig kontrol, så blandt andet ledere har fået uberettiget løn og goder, skriver AG.
Foto © : Qaasuisup Kommunia
27. marts 2015 09:38

Der mangler ikke bare penge i Qaasuitsup Kommunia. De penge, der er, bliver også forvaltet forkert. 

AG har set nærmere på flere revisionsrapporter fra kommunen. Her står der, at der er fejl i lønninger til chefer, og i 20 procent af arbejdsløshedssagerne er der enten ingen dokumentation for arbejdsløshed eller andre fejlagtige udbetalinger. 

 

Ikke ressourcer til bogføring

Borgmester, Ole Dorph (S), var på rundvisning og havde ikke tid til et interview, da KNR talte med ham. Han svarer dog, at man i kommunen er gået i gang med en oprydning.

- Vi har i lang tid ikke haft ressourcer til god bogføring, men nu har vi ansat medarbejdere, der er kompetente på området, siger Ole Dorph til KNR.

 

Indrømmer gentagne fejl

Borgmesteren indrømmer til AG, at der sker mange fejl i den økonomiske drift af hans kommune.

- Men én ting er meget vigtig. Vi har nu fået etableret en fast ledelse i den økonomiske forvaltning, efter den i to år har fungeret uden en økonomidirektør, siger Ole Dorph til AG, og han håber, at det vil hjælpe på de mange ris fra revisionen.

 

Lederne svarer ikke revisionen

Revisorerne skriver også, at den politiske ledelse i kommunen oftest ikke har svar, når revisorerne kommer med nye kritiske beretninger.

Udover fejlene i cheflønninger og de mange forkerte udbetalinger af arbejdsløshedydelse i Qaasuitsup Kommunia, påpeger revisorerne, at der i flere sager med børneanbringelser mangler materiale til at underbygge anbringelsen.