Ole Rud om ansættelse: "Nogen vasker hænder"

Uenighed om arbejdsgangen i Hardenbergs ansættelsesudvalg.
17. september 2013 18:11

To dage fik han på posten den nye departementschef og overordnede ansvarlige for Landskassen, den politisigtede Carsten Frank Hansen.

I formiddags forklarede lederen af Naalakkersuisuts ansættelsesudvalg, Svend Hardenberg, om forløbet.

- Der var indhentet referencer fra både sparekassen, han var ansat i, og fra hans seneste job hos virksomheden Greentop, fastslog Aleqa Hammonds departementschef overfor KNR.gl.

Det viser sig nu, at Hardenbergs påstand ikke holder - i hvert fald for den ene af virksomhederne.

- Jeg kan sige, at ansættelsesudvalget ikke på noget som helst tidspunkt har rettet henvendelse til os. Så det er selvfølgelig ikke korrekt, siger Ole Rud, medejer og bestyrelsesformand i Greentop Greenland og én af Carsten Frank Hansens seneste chefer.

- Vi har ikke på noget som helst tidspunkt fået henvendelse hverken fra et rekrutteringsfirma eller fra landsstyret, siger Ole Rud, der udover sine stillinger i Greentop Greenland, også tidligere har været direktør i Grønlands Arbejdsgiverforening, GA.

Hvis chefen i formandens departement, Svend Hardenberg, på egen hånd eller via et rekrutteringsfirma har indhentet oplyninger om Carsten Frank Hansens resultater i Greentop Greenland, så har de ikke fået oplysningerne fra Ole Rud.

Greentop Greenlands navn er på den måde kun blevet brugt som et blåstempel for Carsten Frank Hansen, uden Hardenberg eller nogen andre har ringet til selskabet, siger Ole Rud, der i øvrigt mener, at den politisigtede og lynopsagte finanschef slet ikke var mand nok til jobbet som departementschef.

- Jeg kan konstatere, at der sidder nogle mennesker, der har behov for at vaske deres hænder og inddrage min person og Greentop i en sag som vi intet har med at gøre. Jeg har intet kendskab til, at Carsten Frank Hansen havde indgivet nogen ansøgning til en departementschefstilling i landsstyret. Havde jeg vidst det, havde jeg protesteret voldsomt og inderligt, fordi han er ikke i nærheden af at have kompetencerne til at bestride sådan et job. Men ingen har spurgt mig.

Carsten Frank Hansens tidligere arbejdsgiver Ole Rud føler, at Svend Hardenberg har misbrugt hans navn og omdømme.

- Nogen forsøger at give et billede af, at man har rettet henvendelse til Greentop for at få en udtalelse om Carsten Frank Hansen. Så vil jeg bare sige, at det er aldrig nogen sinde sket, og det er patetisk, at man forsøger at give et indtryk af, at det har man gjort, siger Ole Rud. 

En enkelt gang ringede Svend Hardenberg dog til én af Greentops telefoner.

- Han (Hardenberg red.) ringede for at snakke med Carsten Frank Hansen. Så sagde jeg, 'at Carsten Frank Hansen ikke længere var ansat i Greentop,' siger Ole Rud.

Da Radioavisen forholder Svend Hardenberg for Ole Ruds udtalelser, bekræfter han, at ansættelsesudvalget, som han ledede, ikke fik set grundigt nok på Carsten Frank Hansens baggrund.

Men nu afviser Hardenberg, at han eller medlemmer af ansættelsesudvalget overhovedet skulle have gjort noget forsøg på at kontakte Greentop Greenland.

Direktør i Danske Andelskassers Bank, Jan Pedersen, der er en anden af de virksomheder, som både har opsagt og bortvist Carsten Frank Hansen, ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen.