Nyt journalsystem på vej i sundhedsvæsenet

Der kommer nu et nyt, rent digitalt system, for patientjournaler herhjemme. Med systemet Cosmic, vil Grønland - på grund af vores særlige sundhedsstruktur - være i blandt de allerførste lande i verden, der helt kan afskaffe papirjournaler.
11. juli 2013 09:10

Den svenske leverandør Cambio skal stå for det nye system for elektroniske patientjournaler. Det skal køres sammen med Lægeklinikkernes system, og det vil blive ét stort digitalt arkiv.

- Det er et særligt projekt, fordi det vil rykke rigtig meget ved vores sundhedsvæsen, at man samler alle oplysninger om patienter ét sted, sådan at de altid er tilgænglige for hele behandlingsvæsenet. I Danmark og Grønland har vi et helt unikt identifikationssystem, hvor vi kan koble alle mulige oplysninger op på vores CPR-nummer. Det er LANGT fra alle lande, som har sådan en unik mulighed, siger Vibeke Lund, projektleder i departementet for sundhed.

Og vores CPR-nummersystem bliver en særlig fordel for Grønland. For i Danmark er der nemlig over ti forskellige journalsystemer i sundhedsvæsenet.

De første forandringer vil ske om et halvt år i Nuuk. Systemet forventes klar i hele landet om to år.