Nyt behandlingshjem skal hjælpe børn med traumer

Kommuneqarfik Sermersooq åbner til august Grønlands første behandlingshjem for børn, der har været udsat for seksuelle krænkelser.
Aningaasat taakku Danmarkimi ilaqutariit kalaallit oqaasii kulturiallu eqqarsaatigalugit apersorneqartalernissaannut taakkununngalu kalaallisut paasissutissaliornermut atorneqassapput. Foto © : 55Laney69/Flickr
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. april 2016 05:48

Etableringen af landets første behandlingshjem af sin art er nu igangsat, og forventes at stå klar til indflytning for de første børn allerede efter sommerferien.

Baggrunden for etableringen er det alt for høje tal af seksuelle krænkelser mod børn og unge i Grønland og samtidig også manglen på relevante behandlingstilbud til de misbrugte.

Derfor har Kommuneqarfik Sermersooq besluttet at åbne sit eget behandlingshjem i Nuuk, der skal tilbyde professionel hjælp, der vil sætte nye standarder i Grønland.

Små bo-enheder giver den bedste effekt

- Vi skal forholde os aktivt til børnenes traumer og tager ansvar for at behandle dem, siger familiechef i Kommuneqarfik Sermersooq, Tina Dam Rasmussen i en pressemeddelelse.

Op til fem børn i alderen 12-18 år kan bo på behandlingshjemmet af gangen. Netop små bo-enheder har vist sig at give den bedste effekt af behandlingen.

- Forskning viser, at særligt sårbare børn har brug for små miljøer, som det enkelte barn kan overskue, siger Tina Dam Rasmussen.

Kommunen er i øjeblikket i gang med at finde den helt rigtige forstander til det nye behandlingshjem. På sermersooq.gl kan du løbende følge med i projektet og læse baggrundsstof om det nye behandlingshjem.