Nye erhvervsopgaver til Greenland Tourism

Skrevet af Karsten Sommer
10. januar 2005 16:55

Vi kender normalt Greenland Tourism som et organ der varetager udvikling af turismen her i Grønland. Men fra nytår vil vi komme til at opleve Greenland Tourism i en ny rolle. Ikke kun som rådgiver inden for turismen, men også som rådgiver for iværksættere indenfor andre erhvervsgrene, bortset fra fiskeri og mineralefterforskning.

De nye opgaver er et resultat af den lov om ny erhvervsfremmestruktur som blev vedtaget på landstingets efterårssamling. Et af formålene med den ny lov er målrettet at bruge erhversstøttepenge til initiativer, der enten fører til mindre import eller større eksport – begge dele til gavn for den grønlandske økonomi generelt.

Direktør Stig Rømer Winther fra Greenland Tourism fortæller at selskabet fremover overtager hele rådgivningsområdet fra Sulisa.

-Det gælder rådgivning af iværksættere inden for både importbegrænsende og eksportfremmende virksomheder. Det er klart at vi specielt har erfaring indenfor turismen, men mange af de kompetencer vi bruger der, kan også bruges indenfor andre erhvervssektorer.

-I en tid hvor man skal have mere ud af de penge samfundet investerer i erhvervsudvikling, er det helt nødvendigt at skabe nogle mere tidsvarende strukturer, som sikrer at samfundet får mere ud af de samme penge.

Den ny struktur er blevet til i tæt samarbejde mellem Greenland Tourism, Arbejdsgiverforeningen, Sulisa, Erhvervsdirektoratet og Kanukoka. Fra alle sider har man udtrykt ønske om at få skabt eet centralt organ, som kan rådgive indenfor iværksætterprojekter der handler om turisme og andre landbaserede erhvervsinitiativer. Det er bl.a. nødvendigt hvis tankerne om øget selvstyre skal blive til virkelighed.

-Målet med den ny erhvervsfremmestruktur er at bakke op omkring Selvstyrekommisionens tanker om en mere selvbåren økonomi, og jeg mener det er helt naturligt at politikerne her i landet satser på en øget erhvervsudvikling, hvis man vil nå en øget grad af selvstyre. Så mit håb er at vi om fem år bl.a. gennem vores arbejde har et mere selvbårent erhvervsliv, siger direktør Stig Rømer Winther.

Greenland Tourism vil nu iværksætte en oplysningskampagne om sine nye opgaver, og selskabet håber at folk rundt omkring i landet, der har gode ideer til erhvervsprojekter, vil kontakte selskabet hvis de har brug for rådgivning til at komme videre.