Ny naalakkersuisoq glad for debat om sprogundervisning i skolerne

Naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen (D) lover handling for en bedre sprogundervisning i skolerne, efter en ny evaluering af skolesystemet snart er færdig.
08. januar 2015 16:27


Da radioavisen henvender sig til Nivi Olsen, har hun svært ved at skjule glæden over, at der er forældre, som vil ruske op i uddannelsessystemet. En minister kan intet gøre alene, siger hun.

- Jeg bliver glad, når vågne forældre som hende blander sig og giver deres holdning til kende. Denne debat skal køre videre, siger Nivi Olsen til KNR.

 

Skolerne skal løfte deres ansvar

Den nye naalakkersuisoq for uddannelse roser Aviaja Egede Lynge for, at hun tager ansvar og selv arrangerer privatundervisning i engelsk for sin datter. Men det ærgrer selvfølgelig Nivi Olsen, at standarden for sprogundervisning i skolen er så lav, at det kan blive nødvendigt med ekstra undervisning i nogle fag.

Læs også Dårlig overgang fra folkeskolen og videre

Skoler og lærerkræfter er forskellige, men det bør ikke være en undskyldning for dårlige resultater, siger Nivi Olsen.

- Det er skolens ansvar at levere en god undervisning i fremmedsprog, siger Nivi Olsen.

- Og der er regler for, hvad eleverne skal opnå, mens de går i skole, og de regler skal overholdes.

 

Ny rapport vurderer undervisningskvalitet

Det er strengt nødvendigt at bringe den store restgruppe på over halvdelen af alle grønlandske unge, som aldrig får en videre uddannelse end folkeskolen, siger hun. En rapport, der evaluerer folkeskolen lander snart på Nivi Olsens ministerbord, og den glæder hun sig til at studere.

 
I kan være sikre på, at vi vil diskutere løsninger på problemerne, når jeg læser den kommende undersøgelse om folkeskolen, siger Nivi Olsen.

 

En evalueringsrapport, som ventes færdig i løbet af januar, kommer til at pege på en række kritikpunkter i folkeskolen og bliver altså ikke "lyserød" læsning, påpeger ministeren.