Ny grønlandsk børnebog på gaden

Den grønlandske arkitekt og kunstner Naja Rosing-Asvid debuterer som børnebogsforfatter med bogen Aqipi – den lille hjælperånd. Tegningerne til bogen står forfatteren også for, og de kan se på Grønlands Nationalmuseum.
Skrevet af Peter Troelsen
04. juni 2012 10:19

Aqipi er en lille hjælperånd som lever i fortidens Østgrønland. Han kan rejse frem og tilbage i tiden og forvilder sig på en tidsrejse op i vor tid og befinder sig pludseligt på grønlands Nationalmuseum, hvor han er helt og aldeles fortabt.

-Jeg har i de sidste seks år arbejdet her på museet med at designe udstillinger. Her er jo en del ting fra fortiden og jeg har ofte tænkt på hvordan menneskerne fra fortiden ville tænke, hvis de pludseligt befandt sig i vores tid. Det var den inspiration der fik mig til at skrive min nye bog, fortæller Naja Rosing-Asvid.

Den arkitektuddannede kunstner har før lavet bl.a. skulpturer, frimærker og keramik. Her har hun brugt sin kunstneriske åre til at lave tegninger til bogen. Smukke tegninger, der på enestående vis illustrerer bogens handling.

-Bogen er rettet mod børn på mellem 4 og 9 år, og jeg har bestræbt mig på at lave tegningerne så de også retter sig mod den aldersklasse. I mit arbejde med bogen har jeg brugt mange af de ting, der i dag findes på museet, så jeg har på den måde kombineret fortiden og nutiden, siger den debuterende forfatter.

Læs mere om kunstneren og forfatteren: www.najarosingasvid.dk