Ny fejlsprængning i Nuuk

En sprængning ved Suloraq i Nuuk, onsdag, har slynget klippestykker og sten udover den nye containerplads og beskadiget containerne. Det bekræfter Kommuneqafik Sermersooq over for KNR.
Skrevet af Mads Pedersen
21. september 2017 09:03

Sprængsten har ramt containere og Permagreens bygning ved Qinngorput. Heldigvis er der ingen personer, der er kommet til skade.

- Kun materielle skader på containere og Permagreens bygning, siger kommunikationschef i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Damkjær.

Ifølge kommunen skal politiet og Selvstyret nu undersøge, hvad der er sket ved sprængningen, hvor klippestykker og sten blev slynget mod borgernes containere og en arbejdsplads.

Det er anden gang på kort tid, at der har været potentielt livsfarlige sprængninger. For knap to uger siden var det svømmehallen Malik, der blev ramt af store sten, hvor et vindue blev ødelagt, mens to personer fik mindre skader.

LÆS OGSÅ Store sten endte inde i svømmehallen

På nuværende tidspunkt kan Kommuneqarfik Sermersooq ikke udtale sig om sprængningsepisoden onsdag.

- Vi kan desværre ikke udtale os om uheldet, før det er undersøgt af politiet og Selvstyret, siger Lars Damkjær til KNR.

LÆS OGSÅ Svømmehal bombarderet med sten

Politiet bekræfter overfor KNR, at den indledende efterforskning af sagen er foretaget

- Vi har haft folk ude for at undersøge stedet. Nu mangler vi sådan set bare afhøring af vidner og parter, siger vagtchef hos politiet i Nuuk, Katrine Sandgreen, til KNR.