NunaMinerals konkurs kan sætte gang i råstofsektoren

Råstoftilladelser, der har samlet støv, kan igen komme i spil med NunaMinerals konkurs, fortæller naalakkersuisoq for råstoffer.
Foto © : NunaMinerals
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. november 2016 05:36

Det kan være med til at skabe aktivitet i råstofsektoren, at NunaMinerals er gået konkurs, fordi selskabets efterforskningstilladelser kan udbydes til andre virksomheder.

Det er dog stadig ærgerligt, at historien om det tidligere nationale flagskib inden for efterforskning af råstoffer her i landet formentlig stopper her, mener naalakkersuisoq for råstoffer, Múte Borup Egede.

Læs også KONKURS GMMs plan for NunaMinerals gik i vasken

- Selvfølgelig er det ærgeligt, at NunaMinerals er begæret konkurs, lyder det fra Múte Borup Egede.

Men mens NunaMinerals for anden gang må dreje nøglen om, bliver der åbnet døre for andre, som er interesseret i de efterforskningstilladelser, der har samlet støv, mens efterforskningsselskabet har kæmpet for overlevelse.

- Vi ved, at der har været stilstand længe, og nu ser vi lyst på fremtiden fordi vi ved, at der er interesse for de tilladelser, som NunaMinerals har, siger Múte Borup Egede.

TNGG gik også konkurs

Også selskabet bag rubinminen i Aappaluttoq - True North Gems Greenland - har været i vanskeligheder og gik konkurs i september. Dermed er to selskaber, der beskæftiger sig med råstoffer, gået konkurs inden for kort tid.

Múte Borup Egede er dog ikke bekymret for, at det kan gå ud over Grønlands omdømme som mineland.

Læs også NunaMinerals konkurs - igen

- Efter det(TNGG) er gået konkurs, så er der andre, der har overtaget, og hvad angår andre råstoftilladelser, så er der stadigvæk stor interesse, siger naalakkersuisoq for råstoffer, Múte Borup Egede.

NunaMinerals kan anke Retten i Grønlands afgørelse, men det vurderes ifølge KNRs kilder dog ikke som sandsynligt. Grundlaget for kæringen sidste gang var netop, at selskabet skule have tid til at finde en løsning med de øvrige kreditorer, og det er altså ikke lykkedes.

Tidslinje NunaMinerals konkurs

16. november 2016.

NunaMinerals bliver igen erklæret konkurs af retten i Grønland


1. juli 2016

Retten i Grønland erklærer NunaMinerals konkurs. Nunaminerals er begæret konkurs af selskabets tidligere mangeårige direktør Ole Christiansen. Han har ikke udsigt til at få sit million-tilgodehavende tilbage i tilfælde af en konkurs. Det drejer sig i ifølge KNRs oplysninger om et beløb på mere end to millioner kroner. Selskabet anker.

Læs også Nunaminerals går konkurs


14. juni 2016

To begæringer om konkurs af Nunaminerals skulle have været behandlet i Skifteretten, men selskabet bliver reddet på målstregen. De to begæringer om konkurs kom fra lønmodtagere, som havde penge til gode i selskabet. Det lykkedes dog selskabet at skaffe pengene, hvorfor begge begæringer blev afværget og mødet i Skifteretten aflyst.  

Læs også Nunaminerals foreløbig reddet på stregen


26. november 2015

Selvstyret opgiver sit mangeårige medejerskab af NunaMinerals. Nu overtager det britiske Greenland Mining Management, GMM, både Selvstyrets lån til NunaMinerals på 4,5 millioner kroner og Selvstyrets aktiepost. Dermed godtager Selvstyret den redningsplan for NunaMinerals, som GMM tidligere har lagt på bordet.

Læs også Selvstyret overlader NunaMinerals til briterne


15. maj 2015

Der er så store fremskridt i drøftelserne mellem Nunaminerals og Greenland Mining Management, GMM, at selskabet har trukket sin konkursbegæring tilbage. NunaMinerals går i stedet i betalingsstandsning.

Læs også Nunaminerals' konkursbegæring trukket tilbage


19. april

Bestyrelsen i NunaMinerals beslutter efter grundige overvejelser at indgive konkursbegæring, da det ikke har været muligt at finde en løsning, der kan redde selskabet.

Læs også NunaMinerals erklærer sig konkurs


22. februar 2015

Selskabet skriver i en meddelelse, at de har alvorlige pengeproblemer. Bestyrelsen er ikke sikker på, at de kan finde en holdbar løsning, der kan sikre virksomhedens overlevelse.

Læs også NunaMinerals tæt på konkurs


2. februar 2015

Administrerende direktør for NunaMinerals A/S, Ole Christiansen, forlader sin stilling i selskabet.

Læs også NunaMinerals-direktør fratræder sin stilling


29. januar 2015

Det kriseramte og lukningstruede mineralefterforskningsselskab Nunaminerals afholder ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabets fremtid er på dagsordenen.

Læs også Skæbnedag for NunaMinerals A/S