NunaMinerals holder generalforsamling

Det er i dag, at aktionærerne til den forgældede NunaMinerals A/S skal afgøre, om mineselskabet har en fremtid. Det sker, når aktionærer og ejere holder generalforsamling i Nuuk.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
25. november 2015 15:06

Selskabets direktør, Ole Christiansen, udtalte til KNR tidligere på måneden, at der er en lille chance for, at selskabet kan fortsætte efter generalforsamlingen, da engelske investorer er villige til at give selskabet en økonomisk indsprøjtning.

Men samtidig siger Ole Christiansen, hvis NunaMinerals skal fortsætte, forudsætter det, at aktionærerne er villige til at miste mange penge.

- Alternativet er, at alle taber deres penge, og at vores kreditorer ikke får en øre, sagde Ole Christiansen til KNR i midten af denne måned og mente, at den bedste løsning ville være, at engelske investorer tilfører penge til selskabet.

Læs også En lille chance for NunaMinerals kan fortsætte

Læs også Avis: NunaMinerals skal drive miner i USA

I oktober skrev avisen Atuagagdliutit, hvis Selvstyret og de øvrige aktionærer er med på den, kan et britisk firma med mineinteresser i USA, gøre NunaMinerals gældfri.

Den bedste løsning

I et forhandlingsoplæg til Selvstyret har det bristiske selskab Greenland Mining Management, GMM, nemlig lanceret en redningsplan, som vil betyde, at GMM overtager 85 procent af selskabet og betaler 10 millioner kroner for det.

Samtidig vil GMM sikre, at NunaMinerals kan overleve i mindst tre år og på sigt betale de fleste kreditorer ud af selskabet.

Søren Hald Møller, som er den øverste embedsmand i Selvstyret, håber på en løsning til alles bedste med GMM ved roret i fremtiden, ifølge avisen AG.

NunaMinerals A/S skylder Selvstyret 4,5 millioner kroner.