Nu kan hjertepatienter få hurtigere behandling

Lægerne på Dronning Ingrids Hospital kan nu hurtigere overføre nødvendige ultralydsundersøgelser til hjertespecialister på Rigshospitalet i København. Det giver i sidste ende en hurtigere behandling.
Foto © : Google Street View
Skrevet af Mads Pedersen
25. august 2016 11:25

Dronning Ingrids Hospital har fået et nyt system, som overfører ultralydsundersøgelser mellem Dronning Ingrids Hospital og Rigshospitalet. Systemet gør det muligt at overføre billeder mellem de to sygehuse hurtigere og i høj kvalitet. Og en hjertepatient har allerede haft gavn af det nye system, lyder det fra en overlæge.

- Vi havde et lille barn på få måneder, som blev diagnosticeret med en alvorlig medfødt hjertefejl, som krævede akut operation. Ultralydsundersøgelserne af hjertet, som kaldes ekkokardiografi, blev foretaget på Dronning Ingrids Hospital og billederne blev hurtigt overført til specialisterne i København, fortæller overlæge på Medicinsk Afdeling på Dronning Ingrids Hospital Uka Wilhjelm Geisler i en pressemeddelelse fra Selvstyret.

- Efter gennemgang af de overførte billeder blev supplerende udredning og operation planlagt allerede inden evakueringen. Barnet ankom til Rigshospitalet natten mellem torsdag og fredag, fik lavet de supplerende undersøgelser fredag morgen og blev opereret lørdag formiddag og alt er indtil nu forløbet ukompliceret, forklarer overlægen videre.

Samarbejdet mellem Dronning Ingrids Hospital og de danske hospitaler, og dermed patientbehandlingen er blevet markant forbedret.

- Førhen var det vanskeligere at diskutere diagnoser og operationsmuligheder, fordi billedoverførelsen af de levende billeder tog længere tid og blev af for dårlig kvalitet til, at hjertelægerne i Danmark kunne se detaljerne, fortæller Uka Wilhjelm Geisler

- Det betyder rigtigt meget for vores arbejde og behandlingen, at kommunikationsmulighederne med de andre hjertelægekolleger er optimal, så vi hurtigt kan få tilbagemeldinger og vurderinger af nogle af de ekko-kardiografiundersøgelser, som vi laver, slutter overlægen.

Dronning Ingrids Hospital har ca. 75 hjertepatienter hvert år, som nu vil få gavn af det nye system.